Stödstrumpor flyg

Varför skall jag har stödstrumpor när jag flyger

När du flyger sitter du still länge och hjärtat får svårare att cirkulera runt blodet i kroppen. Trycket i kabinen påverkar även blodcirkulationen negativt. Det här gör att för mycket blod (och vätska) samlas i benet vilket kan leda till åderbråck och i värsta fall blodpropp. DÄRFÖR ska du göra det till en vana att i förebyggande syfte alltid bära stödstrumpor i någon form när du flyger. Det gäller kvinnor såväl som män. Vi vill att du ska ha en behaglig resa och pigga friska ben när du kommer fram.

 

Vilka Flygstrumpor (stödstrumpor för flyg) ska jag välja när jag flyger

Flygstrumpor (stödstrumpor för flyg) finns i olika tryck klasser, kompressions klasser, som vi kallar:

  • Flygstrumpor Lättare Tryck 9-14 mmHG
  • Flygstrumpor Normalt Tryck 15-20 mmHG
  • Flygstrumpor Starkare Tryck 18-22mmHG.

Vilken typ av stödstrumpor du väljer är individuellt och beror på hur stora problem du känner av när du flyger. Flygstrumpor med "Lätt Tryck" hjälper mindre och används endast i förebyggande syfte. För ett ordentligt stöd och hjälp mot svullnande vader bör du välja mellan "Normalt Tryck" och "Starkare Tryck" beroende på hur mycket stöd du känner att du behöver. Börja därför med Normalt Tryck och känner du ändå av svullnad i vaden så kan du köpa Starkare Tryck vid nästa Flygresa. Ha en SKÖN semester!
 

Produktfiltrering

 

Hur hjälper stödstrumpor flyg

Stödstrumpor är en strumpa med kompression som sätter hårt tryck på ankeln/vaden nere vid fotleden och ett mindre tryck över vaden för att stimulera blodflödet så det inte stannar blod i vaden och skapar svullnad och risk för blodpropp eller åderbråck. Du får piggare ben och slipper svullna vader eller besvär efter flygresan.

Ordet mmHG anger trycket där det är som högst nere vid ankeln, ju högre värde desto mer tryck och hjälp ger stödstrumporna.

Vad som passar dig är individuellt och du känner själv när du provat stödstrumpor viket tryck du behöver för att inte få svullna vader när du flyger. Ju mer du känner av problem desto högre tryck (support hjälp) behöver du från dina stödstrumpor flyg.

 

Beställ stödstrumpor i god tid före flygresa

När du har bestämt dig för vilka stödstrumpor flyg som passar dig är det bara att beställa. Har ni frågor om stödstrumpor flyg så kontakta gärna oss på mail eller telefon så kan vi hjälpa till. Vi packar din order samma dag som du beställer med det kan ta några dagar innan du har dina stödstrumpor i brevlådan, så beställ i god tid.

 

 

Produkter
Övrigt