Våra köp- och leveransvillkor samt integritetspolicy

 

Fraktkostnad stödstrumpor
Fraktkostnad: 29kr på din order.

 

När kommer mina köpta stödstrumpor
Vi packar och levererar dina beställda stödstrumpor före kl 14.00 samma dag och levererar med posten närmaste efterföljande vardag. Vi packar dina stödstrumpor i posterorderpåse och skickar dem med Postnords snabbaste leveranssätt Varubrev Klass1 som garanterar leverans inom 1-2 dagar beroende på var du bor i Sverige. När varorna lämnar vårt lager får du alltid en orderbekräftelse på mail från oss som meddelar att dina stödstrumpor är på väg. Var därför noga att ange korrekt e-postadress när du lägger din order.

 

Minimiorder stödstrumpor
Det finns inget minimibelopp.

 

Priser för stödstrumpor
Moms ingår i priset med f.n. 25%.

 

Betalningsalternativ när du köper stödstrumpor

 

Betala mot Faktura, Delbetalning, Betala i din egen takt

Vid betalning av stödstrumpor via faktura, delbetalning, betala i din egen takt samarbetar vi med Klarna. För mer information om vilka betalningsalternativ erbjuds, se Klarnas villkor när du kommit till kassan.

För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer.
Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.


Samtliga fakturor är överlåtna till Klarna. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Det tillkommer ingen fakturaavgift då Klarna skickar fakturan via e-post. Ifall du vill få en pappersfaktura med post, tillkommer en avgift på 5 kr. Om betalning inte är fullgjord senast på fakturans förfallodag debiteras förseningsersättning (näringsidkare) samt kostnader för betalningspåminnelse och inkasso enligt lag. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.

 

Betalning med kort PAYSON

Med kortbetalning sker betalning direkt från det betalkort, bankkort eller kreditkort du väljer att ange i kassan.

Kortbetalningen sker säkert genom PAYSON, ett välkänt företag som har avtal med alla banker och kortaktörer på marknaden såsom VISA, Mastercard med flera.

För kortbetalning utgår INGEN KOSTNAD.

 

Leveranssätt stödstrumpor
Vi skickar stödstrumporna som postorderpaket till din brevlåda via Postnord. Är påsen för stor så läggs en avi i brevlådan och du får hämta ut dem på närmaste utlämningsställe.

 

Reklamation och returrätt stödstrumpor.
Det är alltid garanti på de stödstrumpor du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Var noga med att ta bild på strumpor med fabrikationsfel och mejla dem till oss, samt ange ordernummer, artikelnummer (står på förpackningen) och storlek, så att vi kan skicka nya varor till dig. Du betalar själv returfrakten, men vi skickar kostnadsfritt nya till dig om det är fel på varan. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Ifall du har betalat via Klarna, görs återbetalning via dem. Om du beställt fel storlek och vill byta, skickar du tillbaka varorna till vår adress. Så fort vi mottagit varorna från dig, skickar vi rätt storlek enligt önskemål. Observera att vi tar ut en fraktavgift på 29 kr vid sändning av nya varor enligt dina önskemål. I de fall där vi skickat fel vara av misstag, står vi för fraktkostnaderna.

 

Ångerrätt stödstrumpor
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor) Du kan returnera endast oanvända strumpor i obruten förpackning. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se

 

Dataskyddsförordningen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i Dataskyddsförordningen, förkortas ibland GDPR (General Data Protection Regulation). Se vår integritetspolicy nedan.

 

Integritetspolicy enligt gällande bestämmelser

Allmänt
Denna policy beskriver hur AER Compression AB (org. nr 559080-2822) nedan benämnd Stödstrumpor.se, hanterar dina personuppgifter. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning, GDPR (General Data Protection Regulation), så att du kan känna dig trygg när du lämnar dina företags och personuppgifter till oss.

Personuppgiftsansvarig
Stödstrumpor.se är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Insamling av information
För att du ska kunna köpa våra varor eller tjänster, eller kontakta oss för service, support eller information måste vi samla in och behandla vissa personuppgifter.

Vi samlar in information från dig när du beställer produkter eller tjänster via vår webbplats www.stödstrumpor.se, kontaktar oss via kontaktformulär, eller när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Den insamlade informationen vid beställning av produkter eller tjänster inkluderar ditt namn, din e-postadress, ditt telefonnummer, företagets organisationsnummer samt adressuppgifter till dig som beställare. Vid anmälan till nyhetsbrev samt vid användande av kontaktformulär sparar vi din e-postadress samt namn om det är angivet.

Användning av information
Stödstrumpor.se behandlar dina personuppgifter för olika ändamål. Huvudsakligen i syfte att,

  • Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, som genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support.
  • Möjliggöra allmän kundvård och kundservice, som för att besvara frågor kring produkter och tjänster samt rätta felaktiga uppgifter.
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner.
  • Förhindra bedrägerier och utföra riskhantering.
  • Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar.
  • Uppgifterna kan även utgöra underlag för marknads- och kundanalyser, statistik, affärsuppföljning samt affärs- och metodutveckling relaterat till köp av varor och tjänster.

Laglig grund för insamlande av data

Syfte 1: För att administrera, utveckla och leverera våra varor och tjänster samt tillhandahålla support
Rättslig grund: Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor), leverans av produkter och uppföljning av inkommande beställningar.

Vilka personuppgifter lagras: Namn på kontaktperson, företagsnamn, organisationsnummer samt adress, telefonnummer samt e-post.
Lagringstid: Två år efter att du senast varit aktiv hos Stödstrumpor.se, till exempel genom att använda våra tjänster eller kontakta vår kundtjänst

Syfte 2: För att försäkra oss om att gällande svensk lagstiftning efterlevs, exempelvis bokföringslagen
Rättslig grund: Förpliktelse enligt gällande lag
Vilka personuppgifter lagras för detta ändamål: Namn på kontaktperson, företagsnamn, organisationsnummer samt adress, telefonnummer samt e-post.
Lagringstid: Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag

Hur länge sparar vi uppgifter om dig?
Dina personuppgifter sparas endast så länge som det finns ett behov av att spara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för i enlighet med denna Integritetspolicy, dock längst två år efter avslutad kundrelation, efter att du begärt att personuppgifterna raderas. Stödstrumpor.se kan komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att följa svensk lagstiftning eller i förekommande fall för att bevaka rättsliga intressen.

Utlämnande till tredje part
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Som utomstående part räknas inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats (hostingleverantör) eller vårt företag (revisor & bokföringsbyrå) samt officiella samarbetspartners som exempelvis betalningsleverantörer, TA system samt affärssystem när det så behövs för att fullgöra ett beställt åtagande.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Säkerhet & Informationsskydd
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information finns i därför avsedd samt säker miljö i Sverige.

Använder vi oss av cookies?
Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Avsluta prenumeration
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande.

Ändring av integritetspolicy
Stödstrumpor.se äger rätt att vid behov ändra och komplettera integritetspolicyn.

Kontaktinformation
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna integritetspolicy, behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill begära ett registerutdrag. Vår kontaktinformation hittar du på www.stödstrumpor.se/contact/

 

Produkter
Övrigt