Så fungerar stödstrumpor (kompressionsstrumpor)

Stödstrumpor är strumpor som sätter ett tryck (kompression) på vadmuskeln för att öka blodcirkulationen i benet. Störst tryck är det nere vid foten och ankeln och sedan avtar trycket gradvis upp mot den övre delen av strumpan som slutar under knät. Resultatet blir att blodet cirkulerar lättare istället för att stanna i benet och skapa svullnande vader med risk för åderbråck och blodproppar. Skönare piggar ben ger bättre hälsa och skönare liv. Har du inte provat stödstrumpor förut så gör det redan idag. Här på Stödstrumpor.se har vi samlat många av de kända tillverkarnas bästa strumpor som du kan köpa till pressade priser och få dem levererade direkt hem i din brevlåda inom ett par dagar.

 

Stödstrumpor

 

När behöver jag en stödstrumpa

Kompressionsstrumpor är en produkt som förbättrar din hälsa och ditt välbefinnande och det finns en mängd användningsområden där du kan behöva en kompressionsstrumpa/stödstrumpa. Tidigare fans bara medicinska stödstrumpor som ordinerades av läkare för patienter med problem men de senaste åren har efterfrågan och framförallt utbudet exploderat i takt med den hälsotrend som råder. Produkterna blir både bättre, snyggare och billigare för varje år. Det beror på att fler och fler använder stödstrumpor och när efterfrågan ökar så ökar även utbudet

Idag användes kompressions- och stödstrumpor som tidigare mot svullna, ömmande vader och problem med åderbråck men den stora ökningen beror på alla som använder dessa produkter i förebyggande syfte samt för en känsla av piggare mindre trötta ben på kvällen.

Det finns ett stort antal användningsområden och ett brett utbud av olika produkter at välja mellan. Du kan använda kompressionsstrumpor för en skönare känsla när du är hemma, när du jobbar, när du reser eller när du tränar. Gravida kvinnor har även stor nytta av stödstrumpor eller strumpbyxor med kompression eftersom vaderna ofta svullnar och kroppen behöver transportera runt mer blod än normalt under graviditeten.

Hos oss ska du hitta det du söker, därför har vi startat stödstrumpor.se – stödstrumpor för alla.

 

Hur skall jag välja de strumpor som passar mig

Du som har använt stödstrumpor tidigare har inga problem att hitta det du söker. Vi har delat in sortimentet i olika tillverkare men även i kategorier som gör det enkelt att söka det du letar efter. Vi försöker beskriva inte bara olika tryck och hårdhet utan även materialet, tex. ”Lycra” som ger extra styvhet, eller ”Mjuka” som har samma tryck mot benet men mer bomull i materialet, eller ”Bambu” som är ett nytt fantastiskt skönt material som andas bra mot huden och är mer miljövänligt.

För dig som köper första gången så råder vi dig att titta runt och läsa om de olika produkterna, tillverkarna och det användningsområde du letar efter. Fundera sedan på vilket tryck du behöver. Har du mindre problem så räcker lättare tryck men har du ont i vaden eller benet så behöver du troligen ett lite hårdare tryck. Sen återstår att välja tillverkare/material och det handlar mest om tycke och smak eftersom funktionen är den samma oavsett vilka kompressions- stödstrumpor du köper. Vi har väldigt många tillverkare och modeller i vår nätbutik och vi säljer mycket av alla. Det är svårt att peka ut någon enskild modell framför någon annan. 

 

Stödstrumpa

 

Varför ska jag handla på Stödstrumpor.se

Vi jobbar hårt för att bredda vårt sortiment så att du skall få ett brett utbud av kvalitetsprodukter från kända tillverkare att välja mellan. Vi strävar efter att hålla pressade låga priser och alltid ha attraktiva erbjudanden så att du alltid känner att du gjort en bra affär när du handlat hos oss. Vi levererar snabbt och du får dina kompressions- och stödstrumpor direkt hem i din brevlåda.

Ring gärna oss om du vill ha råd och tips när du ska handla, det viktigaste är att du blir nöjd!

 

 

 

Produkter
Övrigt